adds2

GrOnlineTv. Από το Blogger.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑΙΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Transamerica (2005)


Transamerica (2005)













Transamerica (2005) Δείτε online
Τα Road Movies είναι μια πολύ ιδιαίτερη κατηγορία ταινιών. Συνήθως περιγράφουν το ταξίδι μερικών ανθρώπων από τη μία γωνία της Αμερικής στην άλλη (μόνο οι Αμερικανοί χρειάζονται μερικές μέρες για να οδηγήσουν από τη μια σημαντική πόλη στην άλλη!), όπου μέσω πολλών κωμικοτραγικών καταστάσεων καταφέρνουν να εξελιχτούν και να "μεταμορφωθούν" σαν χαρακτήρες και προσωπικότητες.

Υπότιτλοι: Ελληνικοί
Special feature: Greek subtitles
Γλώσσα: Αγγλικά

Παραγωγή: 2005
Είδος Ταινίας: Κωμωδία, Περιπέτεια, Δράμα
Σκηνοθέτης: Duncan Tucker
Ηθοποιοί: Felicity Huffman, Kevin Zegers, Fionnula Flanagan, Graham Greene, Elizabeth Pena

Είναι σημαντικό το πόσο οικουμενική μπορεί να είναι μια ταινία με πρωταγωνιστή έναν από τους πιο "απόβλητους" από την κοινωνία χαρακτήρες. Η Μπρι μπορεί να μην είναι πια άντρας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα την δείτε να συμπεριφέρεται γελοία, ούτε θα την δείτε να γελοιοποιείται ή να πρωταγωνιστεί σε τραγικές καταστάσεις, όπως οι τρανσέξουαλ πρωταγωνίστριες του Αλμοδοβάρ για παράδειγμα. Η Μπρι είναι ένα πολύ συντηρητικό άτομο που δεν έχει πολλά όνειρα ή προοπτικές για το μέλλον, πέρα από το να γίνει η γυναίκα που τόσο πολύ ποθεί.

Η ταινία έχει σαν μεγάλο ατού την Οσκαρική ερμηνεία της Felicity Huffman, αλλά και το υπόλοιπο καστ, με πρώτο και καλύτερο τον νεαρό Kevin Zegers δεν πάνε καθόλου πισω. Το σενάριο είναι μεστό και γεμάτο όμορφες, αλλά και αστείες στιγμές, και το ελαφρώς ανοιχτό φινάλε δεν κρατάει την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, όπως στις γλυκανάλατες καταλήξεις που έχουν συνήθως οι ταινίες του είδους. Το μόνο ίσως μειονέκτημα είναι η αρκετά "τηλεοπτική" του σκηνοθεσία, που προδίδει και τις low budget καταγωγές της ταινίας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Movies